مقایسه بین IPv6 با IPv4 چیست
مقایسه بین IPv6 با IPv4 چیست
مقایسه بین IPv6 با IPv4 چیست برای اتصال یک گجت به اینترنت باید پروتکلها و قراردادهای متعددی رعایت شود. در سادهترین حالت، هر گجتی برای اتصال به اینترنت یا به بیان بهتر هر وسیلهای نظیر روتر برای اتصال به اینترنت نیازمند دریافت یک آدرس اینترنتی است که IP خوانده میشود.
Internet Protocol که در سالهای اخیر نسخههای جدیدی از آن معرفی شده است. شاید شما نیز تاکنون عبارت IPv6، IPv4 یا IPng را شنیده باشید.
آدرس پروتکل اینترنت یا IP address ( Internet Protocol address) به معنای شناسایی یکتا برای یک ارتباط تحت وب است که به وسیله ی آن دستگاه های مختلف (یا سرورهای مختلف) در شبکه گسترده وب از هم بازشناخته می شوند و به صورت یک عدد در قالب aaa.bbb.ccc.ddd نمایش داده می شود، بدین ترتیب موقعیت جغرافیایی کاربر، اطلاعات اتصال به شبکه و… قابل شناسایی و پیگیری است، البته باید توجه نمود که بیشتر کاربران خانگی از IP اختصاص داده شده توسط سرویس دهنده اینترنت خود (ISP ) استفاده می کنند، لذا IP آنان در واقع شماره اختصاص داده شده توسط شرکت خدمات دهنده اینترنت است که معمولا تعداد و سری خاصی از IP ها را برای اتصال در اختیار دارد، از این رو IP کاربر در هر بار اتصال به اینترنت ممکن است تغییر کند، منتها کشور، نام و موقعیت جغرافیایی سرویس دهنده کاربر همان اطلاعات ISP خواهد بود، چون کاربر از یکی از کانال ها و شماره های اتصال آن شرکت استفاده می کند.
فرق بین public ip و PRIVATE IP Address
آدرس دهی IPv6 و IPv4
در حال حاضر دو نوع آدرس آیپی به شرح زیر وجود دارد:
IPv4: نسخه چهارم پروتکل اینترنت (IPv4) سرنام (Internet Protocol version 4) دارای آدرسهای ۳۲ بیتی است که در قالب چهار مقدار اعشاری که در گروههای هشتیایی شبیه به ۹۲.۱۰۶.۵۰.۲۰۰ قرار دارند نوشته میشوند. هر گروه هشتتایی در مبنای دودویی نوشته میشود که دقیقا ۸ بیت است. بهطور مثال مقدار ۹۲ در فرمت دودویی برابر با ۰۱۰۱ ۱۱۰۰ است.
آدرس IP ورژن ۴ یک آدرس ۳۲ بیتی است که به صورت ۴ عدد در مبنای ده که با نقطه از هم جدا شده اند، نمایش داده می شود (مانند : ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ ). این ورژن از IP به تعداد ۲ به توان ۳۲ آدرس را ارائه می کند. در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد آدرس ها در جهان ، IPv4 می باشد.
IPv6: در نسخه ششم پروتکل اینترنت (IPv6) سرنام Internet Protocol version 6 مقادیر ۱۲۸ بیتی هستند و در بلوکهای هشتگانه با اعداد هگزا نوشته میشوند. مثال زیر نمونهای از یک آدرس مبتنی بر پروتکل نسل ششم است. این تغییر می تواند ۲ به توان ۱۲۸ آدرس یکتا را ارائه دهد . این میزان آدرس IP، پیشرفت بسیار زیادی را نسبت به تعداد آدرس IP که IPv4 ارائه می کند(۲ به توان ۳۲) دارد.
۲۰۰۱:0DB8:0B80:0000:0000:00D3:9C5A:00CC
نکته: یک مقدار هگزادسیمال (عدد هگزا خوانده میشود) که به آن مبنای شانزده گفته میشود، اعداد را به شکل متفاوتی نشان میدهد. در مبنای ۱۶ اعداد از مقدار ۰ تا ۹ به شکل عادی نوشته شده اما از مقدار ۱۰ به بعد از کاراکترهای A تا F برای نمایش آنها استفاده میشود.
۰, ۱, ۲, ۳, ۴, ۵, ۶, ۷, ۸, ۹, A, B, C, D, E, F
ابزارهای تست Ping برای IPv4 و IPv6
برای مشخص کردن ping یک آدرس IPv4 می توانید command prompt ویندوز را باز کرده و داخل آن کلمه ی ping را به همراه آدرس سایت مورد نظرتان بنویسید. مثلا ping google.com
برای مشخص کردن ping یک آدرس IPv6 می توانید command prompt ویندوز را باز کرده و داخل آن کلمه ی ping را به همراه آدرس سایت مورد نظرتان بنویسید.
برای سیستم های UNIX:
ping6 google.com
برای سیستم های ویندوز:
ping google.com -6
از مزایای دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- routing بهینه شده
- پیکربندی خودکار قابلیت ها جهت مدیریت آسان تر (عدم نیاز به DHCP)
- عدم وجود NAT (شفافیت بهتر برای تمامی دستگاه ها)
- عدم وجود IP های تکراری
- داشتن IPSEC به صورت پیش فرض
- multicast routing ارتقاء یافته و بهتر
- قالب های ساده شده ی header